Ramon Guitó

Què hi fa un al.lot a muntanya?
Tens per gorgal'alè de la paraula,al·lot de la mar en calma.Què vols coure a muntanya,al·lot de la Mediterrània?Tu seràs el gresolque mescli en paraulesla salabror de la mari la trementina de l'aire.
Etiòpia
Tarda de mal aire als Monegros,i de mals records, i de mals somnis...Vaig llepar, per un moment, l'altiplà de Shewa,a l'Etiòpia afamada de menjar,però farta de guerra, farta de gana,botida de senyors de la guerra,tipa de senyors de la gana.Tipa de tot. Tipa de viure.Ara menjaré terra cansada;almenys se'm rentaran les dents,i podré morir ben tip.
Marroc
Dies i hores de lluna,plenes i plenes de sorra...Forques immenses d'encenscremant suaument a la haima...Tasses de te, dàtils a taula, paraules d'amic...Repòs a Marràqueix,venint de l'Al-Andalus, al Magrib...Pau immensa, cultura egoista, estreta...On és la dona, companya, amor i profeta?Allà dins, amagada, quieta, callada, coberta...
Coincidència
Avui han coincidit,a distància,al pensament les miradesi al vent les paraules.Qui sap si demàfarem tots dos l'amorabrigatsen el silenci!